HF-Klima

Ny elev1
Dimission 2021
Dimission 26/6 2021. HF-ere kl. 9:30. STX-ere kl. 11. Studenterne mødes et kvarter før foran kontoret.
Nyt1
Droppet ud af gymnasiet?
Hos os kan du færdiggøre din STX på ét eller to år. Du kan få studenterhuen samme år som dine venner og blive klar til din drømmeuddannelse. OBS: Vi optager elever løbende.
Tag testen her
Kontakt1
Kontakt
Du er altid velkommen til at kontakte os. Tlf.: 39 45 27 20 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kontaktinformation

Konsekvenserne af klimaforandringer bliver stadig tydeligere. Vi skal nu sammen med resten af verdens lande nedbringe udledningen af drivhusgasser markant de næste 10 år. Det kræver naturligvis nogle gode løsninger på klimaudfordringerne.

På Gentofte Studenterkursus har vi nu etableret en uddannelse med fokus på netop disse løsninger. Vi arbejder først og fremmest med at forstå problemerne. Herefter arbejder vi med at skabe forslag til, hvordan vi løser problemerne.

HF-Klima er en almindelig toårig HF, som har fokus på klimaproblemer og løsninger.

 

Se online orienteringsaften om HF Klima og 2-årig STX

 

Ansøg om studiestart august 2021

 

 

HF Klimas opbygning

HF-klima har en fagpakke med geografi og samfundsfag på B-niveau. Der lægges vægt på at skabe et godt fundament for forståelse af problemerne med geografi B, og med samfundsfag B opnås der er forståelse for hvordan der på politisk plan kan arbejdes med problematikken.

Hvis du vælger HF-Klima har du også valgt at skulle have faget Design og arkitektur på første år. I undervisningen vil du møde eksempler på bæredygtige og kreative løsninger fra arkitekturen, og du kommer slev til at arbejde med løsninger.

På HF-klima er der igennem hvert år indlagt såkaldte klimadage, hvor vi primært tager ud for at se løsninger på klimaproblemerne i den virkelige verden. Det kan være i form af besøg hos virksomheder, hos NGO-ere eller i boligområder med fokus på energi.

I den obligatoriske praktik vil du besøge uddannelsessteder, som retter sig mod jobs, hvor klimavinklen er værdifuld. Eksempler på sådanne jobs kunne være miljøteknologi, naturvejleder, bygningskonstruktør eller lærer. Med en udvidet fagpakke er det også muligt at søge optagelse på universitetet.

På andet år vil du komme på studietur (med tog) til et europæisk land, hvor der skal kigges på grønne løsninger.

Uddannelsen retter sig imod dig der f.eks. vil arbejde med miljø og klima men er ikke begrænset hertil. Mulighederne er mange, og du kan fx tage uddannelse i retning af miljøteknolog eller formidle viden om klima som folkeskolelærer eller naturvejleder.

Fagene på HF-klima er: 


Gentofte Studenterkursus er et mindre gymnasium med ca. 260 elever. Vi lægger vægt på tryg faglighed, og du vil møde en række dygtige lærere, som er engageret i klimadagsordenen.HF-klima bæres i høj grad af fagene geografi og samfundsfag. På første år får du god indsigt i naturvidenskaben bag klimaforandringer og løsninger i den naturvidenskabelige faggruppe, mens du på andet år vil få indsigt i politikken bag det at kunne løse og dæmme op for problemerne og de globale klimaudfordringer med fagene geografi og samfundsfag. Endvidere er alle fagene på HF-Klima er farvet af klimavinklen. F.eks. vil du i dansk møde litteratur om klimaproblematikker og eksempler på NGO-eres kommunikation. I matematik er der fokus på modeller.

 

	

Spørgsmål og svar

Hvorfor tage en HF på 2 år på Gentofte Studenterkursus?
Gentofte Studenterkursus er en lille skole med ca. 270 elever. Du bliver derfor både set og hørt, og du tager din HF-eksamen i et trygt miljø.
Hvor meget koster det at gå på Gentofte Studenterkursus?
Skolen er en privatskole og opkræver skolepenge. Skolepengene reguleres efter pristallet. De månedlige skolepenge er afhængige af din SU.
I skoleåret 2020-2021:
SU pr mdr: HF (2 år)
Mere end 1600 kr. 425 kr.
Mindre end 1600 kr. 755 kr.
Hvordan søger jeg?
Du kan blive optaget på HF, hvis du har en 9. eller 10. klasse grundskoleeksamen. Normalt skal du inden optagelsen til en samtale med en studievejleder. Læs mere om tilmelding.