Du kan stadig nå det - Studiestart aug/sep 2020

Overvejer du at starte hos os efter sommerferien?
Du kan stadig nå at blive optaget. Ring til vores studiesekretær.
Ring på tlf. 39 45 27 20

STX for unge med ASF

Ny elev1
ASF-brobygning
Vi afholder ASF-brobygning 9. og 10. oktober. Kontakt os på 3945 2720 eller skriv til Camilla D. Brøndumbo på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du er interesseret.
Læs mere her
Nyt1
Droppet ud af gymnasiet?
Hos os kan du færdiggøre din STX på ét eller to år. Du kan få studenterhuen samme år som dine venner og blive klar til din drømmeuddannelse. OBS: Vi optager elever løbende.
Tag testen her
Kontakt1
Kontakt
Du er altid velkommen til at kontakte os. Tlf.: 39 45 27 20 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kontaktinformation

Hvis du har en dokumenteret diagnose inden for autismespektret, kan du tage en studentereksamen på 3 år på Gentofte Studenterkursus.

I august 2017 startede vi en klasse for unge med autismespektrumforstyrrelser (ASF), som tidligere blev kaldt Aspergers syndrom. Vores ASF-klasse har max. 16 elever.

Studieretningen er naturvidenskabelig og består af Matematik A, Fysik B og Kemi B.

Ordningen kører efter bekendtgørelsen for den 2-årige STX, men fordi alle elever i klassen har en diagnose indenfor autismespektret, er forløbet forlænget til tre år. Efter 3 år har du en fuld studentereksamen.

Fordelen ved at tage en studentereksamen på Gentofte Studenterkursus er, at det er en mindre skole med et trygt miljø. Der er ikke noget egentligt grundforløb på vores STX, og du ikke skal have idræt. Du starter derfor fra første dag med dit studieretningsforløb.

I løbet af de tre år kommer du til at have følgende fag:

Billedet viser opbygningen af STX for unge med ASF, med angivelse af hvilke fag du skal følge på henholdsvis 1. 2. og 3. år. For uddybelse kontakt skolen.

 

For at blive optaget på Gentofte Studenterkursus skal det være mindst ét år siden, at du har gået i 9. klasse. Hvis du går i 10. klasse eller på efterskole, bør du søge gennem optagelse.dk. Bemærk, at hvis man søger gennem optagelse.dk, skal man vælge studieretningen MAA-KeB-FyB og skrive i kommentarfeltet, at det er ASF-klassen, man søger. 

Alle andre søger direkte til Gentofte Studenterkursus på vores hjemmeside under Tilmelding.

Uanset om du søger via optagelse.dk eller hjemmesiden, skal der søges senest 1. marts, og hvis du vurderes egnet, og der er plads, vil du blive indkaldt til en ansøgningssamtale. Vi forventer at kunne give svar til alle sidst i marts. Der kan komme ledige pladser, så kontakt studievejlederen, hvis du vil søge efter 1. marts.

Læs mere om klassen for unge med autismespektrumforstyrrelser her.

Se håndbog om skolen her.

Du kan se vores studieretningshæfte her.

Brobygningsforløb

Der afholdes brobygningsforløb i skoleåret 2020/2021. Se datoer for brobygningsforløb 2020/2021 her.

Du kan også møde os til infoeftermiddagen for ASF-klassen lørdag d. 16/1 2021 kl. 14 -16

	

Interesseret?

Tak for din henvendelse

Du vil blive ringet op snarest.

Noget gik galt. Prøv venligst igen.