STX for unge med ASF

Ny elev1
Du kan stadig nå det - Studiestart august 2021
I sommerferien kan studievejleder-vikaren træffes alle hverdage 8:30-12:30 på 61487370. Skolens kontor åbner igen 2. august 2021.
Læs mere - og tilmeld dig her
Nyt1
Droppet ud af gymnasiet?
Hos os kan du færdiggøre din STX på ét eller to år. Du kan få studenterhuen samme år som dine venner og blive klar til din drømmeuddannelse. OBS: Vi optager elever løbende.
Tag testen her
Kontakt1
Kontakt
I sommerferien kan studievejleder-vikaren træffes alle hverdage 8:30-12:30 på 61487370. Skolens kontor åbner igen 2. august 2021.
Kontaktinformation

Hvis du har en dokumenteret diagnose inden for autismespektret, kan du tage en studentereksamen på 3 år på Gentofte Studenterkursus.

Ansøg om studiestart august 2021

I august 2017 startede vi en klasse for unge med autismespektrumforstyrrelser (ASF), som tidligere blev kaldt Aspergers syndrom. Vores ASF-klasse har max. 16 elever.

Vi har to naturvidenskabelige studieretninger:

  • Matematik A, Fysik B og Kemi B.
  • Biologi A og Kemi B.

De to studieretninger er i samme klasse og har langt de fleste fag sammen.

Ordningen kører efter bekendtgørelsen for den 2-årige STX, men fordi alle elever i klassen har en diagnose indenfor autismespektret, er forløbet forlænget til tre år. Efter 3 år har du en fuld studentereksamen.

Fordelen ved at tage en studentereksamen på Gentofte Studenterkursus er, at det er en mindre skole med et trygt miljø. Der er ikke noget egentligt grundforløb på vores STX, og du ikke skal have idræt. Du starter derfor med det samme på dit studieretningsforløb.

På studieretningen Matematik A, Fysik B og Kemi B har du følgende fag:

Billedet viser opbygningen af STX for unge med ASF, med studieretningen Matematik A, Fysik B og Kemi B, med angivelse af hvilke fag du skal følge på henholdsvis 1. 2. og 3. år. For uddybelse kontakt skolen.

På studieretningen Biologi A og Kemi B har du følgende fag:

Billedet viser opbygningen af STX for unge med ASF, med studieretningen Biologi A og Kemi B, med angivelse af hvilke fag du skal følge på henholdsvis 1. 2. og 3. år. For uddybelse kontakt skolen.

 

For at blive optaget på Gentofte Studenterkursus skal det være mindst ét år siden, at du har gået i 9. klasse. Hvis du går i 10. klasse eller på efterskole, bør du søge gennem optagelse.dk. Bemærk, at hvis man søger gennem optagelse.dk, skal man vælge studieretningen MAA-KeB-FyB eller BIA-KeB og skrive i kommentarfeltet, at det er ASF-klassen, man søger.  

Alle andre søger direkte til Gentofte Studenterkursus på vores hjemmeside under Tilmelding.

Uanset om du søger via optagelse.dk eller hjemmesiden, skal der søges senest 1. marts, og hvis du vurderes egnet, og der er plads, vil du blive indkaldt til en ansøgningssamtale. Vi forventer at kunne give svar til alle sidst i marts. Der kan komme ledige pladser, så kontakt studievejlederen, hvis du vil søge efter 1. marts.

Læs mere om klassen for unge med autismespektrumforstyrrelser her.

Se håndbog om skolen her.

Brobygningsforløb

Der afholdes virtuelle brobygningsforløb i skoleåret 2020/2021. Se datoer for virtuelle brobygningsforløb 2020/2021 her.

Du kan også møde os til infoeftermiddagen for ASF-klassen lørdag d. 16/1 2021 kl. 14 -16 (ER AFHOLDT).

 

	

Interesseret?

Tak for din henvendelse

Du vil blive ringet op snarest.

Noget gik galt. Prøv venligst igen.