2-årig stx

Ny elev1
Søg om optagelse
Læs mere
Nyt1
Droppet ud af gymnasiet?
Hos os kan du færdiggøre din STX på ét eller to år. Du kan få studenterhuen samme år som dine venner og blive klar til din drømmeuddannelse. OBS: Vi optager elever løbende.
Tag testen her
Kontakt1
Kontakt
Du er altid velkommen til at kontakte os. Tlf.: 39 45 27 20 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kontaktinformation

For dig, der har været på efterskole, rejst, arbejdet, været i militæret eller er droppet ud af gymnasiet og nu er klar til en STX.

Du får:

  • En fuld studentereksamen på kun 2 år
  • Den røde hue, samme faglighed, kompetencer og muligheder som en 3-årig STX
  • En SU-berettiget uddannelse
  • Et trygt og hyggeligt studiemiljø med færre elever pr. klasse
  • Vælg mellem fire forskellige studieretninger (Se oversigt til venstre) 

 

Se online orienteringsaften om 2-årig STX  

Ansøg om studiestart august 2021

 

 

Måske er en STX på 2 år noget for dig?

Gentofte Studenterkursus henvender sig netop til dig, der er villig til at yde en koncentreret indsats. Der er max. 26 elever i din klasse, så I får hurtigt et godt sammenhold, der sikrer arbejdsro og giver dig rig mulighed for at komme til orde i timerne.

2-årig STX giver de samme muligheder for videreuddannelse som den 3-årige STX. På den 2-årige STX starter du direkte på en studieretning, hvor 2-3 fag arbejder sammen. Dette giver dig en dybere forståelse, fordi du lærer at anvende forskellige fagmetoder til samme emne.

Hør Krista fortælle om hverdagen på GSK

Krista, 20 år.

 

Se flere film om hverdagen på Gentofte Studenterkursus

Tilmelding

Du skal vælge din studieretning ud fra dine interesser og dine fremtidsplaner. Her skal du især være opmærksom på, at nogle videregående uddannelser kræver visse fag på bestemte niveauer, for at du kan blive optaget. Spørg eventuelt vores studievejleder, hvis du er i tvivl!

Ved din tilmelding skal du vælge et andet fremmedsprog ud over engelsk. Fremmedsproget kan være fransk eller tysk som fortsættersprog, som er det sprog, du havde i folkeskolen. Men du kan også vælge et begyndersprog som spansk.

Du kan se vores Studieretningshæfte her. 

Har du flere spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte en studievejleder. 

 

 Ansøg om studiestart august 2021

 

	

Spørgsmål og svar

Er det hårdt at tage en STX på kun 2 år?
STX på 2 år er et meget målrettet og koncentreret forløb med et stort fagligt udbytte. STX på 2 år adskiller sig ikke fra det 3-årige almene gymnasium bortset fra du ikke begynder med et grundforløb og du har færre fag.
Hvor meget koster det at gå på Gentofte Studenterkursus?
Skolen er en privatskole og opkræver skolepenge. Skolepengene reguleres efter pristallet.
De månedlige skolepenge er afhængige af din SU.
I skoleåret 2020-2021:
SU pr mdr: STX(2 år)
Mere end 1600 kr. 510 kr.
Mindre end 1600 kr. 930 kr.
Hvordan søger jeg?
Du kan blive optaget på STX, hvis der er gået mindst ét år, siden du gik i 9.klasse. Normalt skal du inden optagelsen til en samtale med en studievejleder. Læs mere om tilmelding.
Skal jeg starte helt forfra, hvis jeg har færdiggjort fag på et andet gymnasium?
Hvis du tidligere har afsluttet fag på gymnasialt forløb, kan du vælge at søge merit og dermed få fritagelse for undervisning og eksamen i de pågældende fag. Ansøgning om merit skal være skriftlig og normalt finde sted ved optagelsen på Gentofte Studenterkursus, dog senest i starten af september. Som dokumentation benyttes protokoludskrift eller anden attestation fra den skole, hvor undervisning og eventuel prøve har fundet sted. Hvis du er næsten færdig med dine eksaminer til en samlet studentereksamen, kan du nøjes med at bruge et år på at færdiggøre din eksamen.
Forløb
0
1
2
0
Tryg start - Dine introelever har forberedt et hyggeligt introforløb, hvor du vil lære dine nye klassekammerater, lærere og resten af skolen godt at kende. Der er også mulighed for individuelle samtaler med lærere og ledelse, så vi kan tage hånd om dine unikke behov og ønsker.
1
Skræddersy din uddannelse - På alle vores studieretninger har du mulighed for at tage valgfag, der interesserer netop dig. Det kan også være, at du skal bruge et fag på et bestemt niveau for at komme ind på dit drømmestudie. Vores studievejledere hjælper dig med at tage de rigtige valg for dig. Har du brug for ekstra hjælp og støtte, så har vi tilknyttet både coach og psykoterapeut.
2
Efter 2 år har du den røde hue - Individuelle samtaler, fælles sociale arrangementer og obligatoriske lektiedage skal sikre, at du holder motivationen igennem de to år det tager, at få en studentereksamen på Gentofte Studenterkursus. Når du har gennemført din sidste eksamen, kan du velfortjent bære den røde studenterhue. Dine døre er nu åbne for at læse videre.

Hvorfor GSK?

En ny start
Bliv motiveret
Tryg faglighed
Rummelighed

En ny start

På Gentofte Studenterkursus arbejder vi for, at vores elever får færdiggjort deres uddannelse. Vi ved, at det kan være grænseoverskridende at starte på en ny skole. Især hvis der har været hårde bump på vejen, eller det er længe siden man sidst har studeret. Derfor har vi en række tilbud, der sikrer, at du kommer trygt igennem.

Bliv motiveret

Motivation er nøgleordet, hvis du skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Derfor giver vi dig mulighed for at deltage i en række fællesarrangementer, ekskursioner og studierejser. Vi har også et elevråd, der sørger for, at elevernes stemme altid bliver hørt.

Tryg faglighed

Hos os tager vi hånd om hinanden i et trygt og fagligt miljø. Med mulighed for personlig tutorording, coaching og psykoterapeut samt lektiecafé, eksamenstræning og målrettet undervisning sikre vi os, at du få færdiggjort din uddannelse.

Rummelighed

Vi er stolte af, at have et bedt udsnit af elevtyper. Nogen kommer direkte fra grundskolen, andre har arbejdet nogle år. En del har været igennem andre uddannelsesforløb, som de enten har afsluttet eller afbrudt. Fælles for vores elever er, at de vil gennemføre en ungdomsuddannelse.
19,7 år
Er alderen på den gennemsnitlige elev
50/50
Vi er nogenlunde lige mange drenge og piger.
25
Elever i den gennemsnitlige klasse